Hur fan hanterar man att någon inte vill ha en | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

Hur fan hanterar man att någon inte vill ha en

Jag har precis blivit dumpad. Han är inte kär i mig. Han vill inte ha mig. Vet inte var jag ska ta vägen eller vad jag ska göra. Snälla hjälp mig. Alla säger att det blir bättre men nu då? Orkar inte med tårarna som ständigt bränner bakom ögonlocken och smärtan i hjärtat. Hur hanterar man det här? Hur fan hanterar man att någon inte vill ha en? Snälla hjälp, du skriver så bra och jag vet att du en gång gått igenom samma sak.

Svar: Fina, fina du! Jag vet precis vad du menar. Jag vet precis hur det känns när man blir lämnad. Jag vet precis hur det känns när man försöker dölja tårarna i en öppen miljö. Jag vet precis hur det känns när hjärtat faller isär och det går i tusen bitar. Jag vet precis hur jobbigt det är när någon säger “det blir bättre” när man mer än allt annat bara vill må bra i just den här stunden. Men jag vet också precis hur det känns när hjärtat börjar lagas igen, bit för bit. För hjärtan läker igen, det gör dem. Även fast det känns som ett rent jävla helvete just nu.

Man vill inget annat än att må bra igen men ändå så vet man knappt hur man ska klara av morgondagen eller ens dagen idag. Hur ska man orka gå upp ur sängen ens? Men vet du vad? Man orkar det tillslut. Man orkar tillslut gå upp på morgonen och med tiden så kommer det kanske till och med sitta ett leende på dina läppar när du går upp på morgonen. Och det är den känslan du ska sträva efter. Ge aldrig, aldrig upp! Hur jävla ont det än gör och hur arg, ledsen eller besviken du än är.

Jag tror att det viktigaste är att bara göra sånt som faller en in och göra sånt som får en att må bra. Häng med dina bästa tjejkompisar om det är just det som får dig att må bra i stunden. Gå ut och dansa och drick goda drinkar om det är just det som får dig att må bra i stunden. Våga skratta, det behöver inte betyda att du är lycklig, men då vågar du i alla fall låta dig få må bra. Och det är så viktigt!

Små saker att tänka på som kan rädda en från ett krossat hjärta till att börja leva igen:

1. Du är inte ensam. Du är aldrig, aldrig ensam. Alla människor får någon gång sitt hjärta krossat och du är inte ensam. Alla människor får någon gång hjärtat i tusen bitar men likaväl så reser sig alla de människorna sig upp igen. Man reser sig igen och kämpar sig igenom sorgen. För man klarar det och du klarar det!

2. Låt dig få vara ledsen. Det är mer än okej att få vara ledsen när någon man älskar krossar ens hjärta. Det är en naturlig reaktion. Lika natuligt är det att skratta åt ett roligt skämt som det är att gråta över ett brustet hjärta. Respektera dig själv och din sorg. 

3. Prata om det! Prata, prata, prata. Det är det absolut viktigaste. Oavsett om det är med din mamma, din bästakompis, din mormor eller med en psykolog. Prata om sorgen, om smärtan och om allt som du känner inombords. Inga känslor är konstiga känslor och därför är det så viktigt att lyfta upp det och våga prata om det som man känner. Man mår så mycket bättre av att få sina känslor ur en.

4. Det tar tid att komma över någon. Vissa kan laga sitt hjärta på en vecka, andra på några månader och för vissa tar det flera år att få ihop hjärtat igen. Men så länge man försöker och kämpar så måste man acceptera att det kan ta tid. Så länge du vill laga ditt hjärta igen så kommer ditt hjärta att lagas också. Alla hjärtan går att laga.

5. Ta tag i dig. Lika väl som det är okej att gråta och vara ledsen så måste man efter ett tag våga ta tag i sig. Våga gå upp ur sängen, våga gå ut och träffa människor, våga göra sånt som man älskar. Livet stannar inte upp och väntar på dig tills du mår bra igen. Livet fortsätter som aldrig förr. Vill du hänga på och ta dag för dag eller vill du se livet springa förbi? 

Se det som händer som erfarenheter, hur dumt det än låter. Man kan dra möjligheter från alla händelser och likaså genom ett brustet hjärta. Sträva efter tanken att få känna hur jäkla stolt du kommer vara när du kan kliva upp ur sängen på morgonen och känna att jag fixar det här. Jag är inte världens gladaste idag, men jag fixar det. Jag kommer inte kunna le varje minut, men jag kan skratta när det känns bra. 

Så lova mig en sak – ge aldrig, aldrig upp. Du är värd så mycket mer än så! <3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. clara

    hej fina du! jag blev dumpad för 3 månader sen och mådde skit.. läste in alla dina inlägg och det fick mig att må lite bättre. Jag trodde verkligen att jag hade kommit över honom men igår träffade jag honom igen och.. kunde inte hålla den längre. Jag bara grät och grät även om jag var på summerburst:( jag undrar bara.. hur mycket tid kommer det att ta?
    jag har träffat så många snälla killar men kan inte sluta tänka på honom..
    hjälp mig <3 <3

Annons
stats