Ens första kärlek och killar som behandlar en som leksaker | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

Ens första kärlek och killar som behandlar en som leksaker

Hej, precis som hon sa är du så bra med kärleksproblem. För två år sedan böt jag klass och blev kär i en kille där, efter det har vi hållt på fram och tillbaka framtills förra sommaren och innan det hade vi haft ett jätte stort bråk, även han är en douchebag men ändå tycker jag fortfarande han är världens finaste person. som sagt har vi inte hållt på sen 1 år tillbaka och han har flickvän nu, men trots allt känner jag någonting så fort jag ser han eller vi pratar, det är inte som förut när jag var riktigt kär i han men någonting är det, kanske ska tillägga att han är min första kärlek, förlåt för lång text men min fråga är kommer det någonsin sluta göra ont och kommer jag någonsin sluta vilja ha han? För vi umgås som kompisar med våra ”gäng” och jag saknar han så. 

Svar: Ens första kärlek är oftast lite mer speciell. Det är första gången man får älska och bli älskad tillbaka, första gången man får känna fjärilar i magen på riktigt och första gången man blir nervös bara av att höra den andra personens namn. Ens första gång med något är alltid lite utöver det vanliga och likaså tycker jag att det är med ens första kärlek. Speciell är den!

Men bara för att den är lite mer speciell, så betyder det inte att man inte kan komma över den. För det kan man och det gör man! Det bästa man kan göra i situationer som dessa är att bara låta en själv få gå vidare i ens egna takt. I början känns påminnelsen utav personen som en stor kniv i hjärtat, men med tiden så kommer den där stora kvinen bli till en mindre. Det kommer göra mindre ont och det är så viktigt att komma ihåg det. Att det alltid blir bättre!

Ha roligt i sorgen, det är den bästa medicinen. Att skratta betyder inte att man har lagat sitt hjärta igen. Men att skratta kan få en att bygga upp hjärtat, bit för bit. Om det tar en vecka, en månad eller två år innan du kommer över din första kärlek är omöjligt att svara på. Alla människor går vidare olika snabbt och det måste man acceptera! 

Glöm inte heller bort att du måste låta dig själv gå vidare. Våga träffa nya människor och våga låta någon ny människa komma dig in på livet. Våga, våga, våga! Du kommer klara det och den stora kniven i hjärtat kommer med tiden att försvinna. Det lovar jag dig. Bamsekram!

Hej Amanda! Jag har precis blivit lämnad av en kille.. Han har kränkt ner mig och fått så att allt är mitt fel och är blind för sina egna fel.. Han har varit enormt taskig emot mig och förut hade vi en liten paus och då hade han sex med en annan och efter några timmar han hade gjort slut så tog han tillbaka henne som vän på fb, insta, snap osv.. Jag vet jag inte hur jag ska hantera denna situation. Men jag har tagit bort allt med honom nu kan vet inte hur jag ska tänka osv.. Tacksam för svar, du är verkligen till en hjälp.

Svar: Fina du! Det gör så ont i mig att läsa sånt här. Människor som behandlar andra människor som leksaker, det är bland det fulaste som finns om du frågar mig. Ingen människa förtjänar det och ingen ska behöva uppleva hjärtesorg. Men livet ser inte alltid ut som en dans på rosor och någon gång hamnar alla där, i hjärtesorgen. Bland besvikelse och rädsla.

Men du ska aldrig låta någon få använda dig som en leksak som man kan plocka fram när man har lust att leka med den och lägga undan den längst ner i en trång låda när man har tröttnat. Ingen ska få behandla dig så och om någon gör det, sätt stopp för det beteendet. För du är värd så mycket mer än så! Ta avstånd från människor som drar ner dig i skiten. 

Att ta bort personen från alla sociala medier är en bra idé, precis som du har gjort! Det kan underlätta enormt mycket när man vill kunna gå vidare ifred istället för att ständigt behöva bli påmind. 

Stå på dig och låt aldrig någon sänka dig. Oavsett om det är en lärare, en vän eller en pojkvän. Ingen har rätten till att få kränka dig! <3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats