När den man är kär i är kär i någon annan | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

När den man är kär i är kär i någon annan

Hej Amanda! Du är så sjukt bra på tips angående förhållande, och de mesta inom den kategorin… Så undrar en sak, killen jag är kär i och jag träffades jätte länge, i flera månader sen från ingenstans så ville han inte träffas mer. Och jag blev såklart jätte ledsen men de blev värre, när 1 månad senare blir han tillsammans med en annan tjej och enligt hans kompisar har han ”alltid” velat ha henne. Och jag vet att han är en duchbag men jag kan inte sluta tänka på honom. Vad ska jag göra? Får panik…

Svar: Hej fina du. Detta är ett återkommande dilemma som troligtvis många tjejer och killar har hamnat i! Och jag förstår dig till hundra procent när det kommer till problemet. Man vet att personen som man är kär i inte är bra för en, men ändå strävar man efter mer och vill inget annat än att vara den personen nära.

Men när det kommer till kärlek så måste man sätta sig själv i första hand innan man kan ta sig an en annan människa. Oavsett om det handlar om lyckliga stunder i livet eller som här, mindre lyckliga stunder. För vad mår du bäst av i längden? 

Om en människa du gillar från ingenstans slutar att höra av sig, beter sig illa mot dig och tar någon annan före dig – då är den människan inte värd din värdefulla tid. Du förtjänar att vara med någon som visar att just den personen vill vara med dig. Bara, bara dig. Du förtjänar att vara med någon som älskar dig villkorslöst och inte har en eller flera tjejer i huvudet samtidigt. Kärlek är inte lätt, men man måste se sitt bäst först.

Är killen en douchebag som du säger så finns det ingen anledning till att lägga din energi på honom. För han kommer ändå inte förstå här och nu hur bra just du är, fören det är försent för honom och du redan har gått vidare. 

Lyssna inte på vad andra säger om vad han alltid gillat och vad du förlorat, för det har andra människor inte något med att göra. Det är dina känslor och du har rätt att känna precis det du känner över situationen. Men lägg aldrig ner din energi på någon som inte gör detsamma för dig. Oavsett om det handlar om en pojkvän eller en kompis. En relation mellan två personer ska handla om att man ger och får. Inte att man ständigt bara tar. 

Utifrån kärleksdilemman som dessa så kan man alltid lära sig något. Till exempel att douchebags aldrig får ta din lycka och energi ifrån dig och att du förtjänar någon bättre. En jobbig läxa att ta till sig när man är kär i någon, men så otroligt viktig och givande i längden. För det är när du kan sätta stopp för vissa människor i ditt liv som du kommer att börja växa som människa. Det är då du känner att det är du som bestämmer och inte en douchebag. 

Egentligen är det svårt att säga vad man exakt ska göra i situationer som dessa. Men vad jag av egna erfarenheter lärt mig är att man nog bara ska göra det som faller en in. Få en på andra tankar, göra sånt som får en att skratta och umgås med människor som visar att dem vill vara med just dig. Och det är nog den bästa medicinen mot douchebags, krossade hjärtan och olycklig kärlek. <3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Hej, precis som hon sa är du så bra med kärleksproblem. För två år sedan böt jag klass och blev kär i en kille där, efter det har vi hållt på fram och tillbaka framtills förra sommaren och innan det hade vi haft ett jätte stort bråk, även han är en douchebag men ändå tycker jag fortfarande han är världens finaste person. som sagt har vi inte hållt på sen 1 år tillbaka och han har flickvän nu, men trots allt känner jag någonting så fort jag ser han eller vi pratar, det är inte som förut när jag var riktigt kär i han men någonting är det, kanske ska tillägga att han är min första kärlek, förlåt för lång text men min fråga är kommer det någonsin sluta göra ont och kommer jag någonsin sluta vilja ha han? För vi umgås som kompisar med våra “gäng” och jag saknar han så

Annons
stats