Torrevieja guide | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

Torrevieja guide

DSCN1109.jpgDSCN0895.jpgBoende: Jag och min familj är inga hotell människor, så varje år som vi har varit i Spanien så har vi alltid hyrt ett eget hus vilket jag tycker är helt perfekt att göra. Bra tips till er som vill åka ner till Torrevieja! Det finns många bra och fina hus/lägenheter till en bra peng. På första bilden ser ni hur det ser ut på vår “innegård” vid huset där vi bor. Det är alltså egen pool på området och det är endast de som bor där som kommer in på området vilket är väldigt skönt. Där vi bor finns mycket svenskar, norrmän samt spanjorer. En skön blandning helt enkelt! 

DSCN1093.jpgDSCN0913.jpgMat: I Spanien kan man äta hur mycket god mat som helst! Eftersom vi bor i eget hus brukar vi laga mycket middag hemifrån vilket är perfekt då man kanske inte vill äta ute varje dag under tiden man är där. Då kan man köra på det man tycker om helt enkelt! Men ett fantastiskt restaurangtips som ni inte får missa är Svensken på hörnet. Där hittar man världens godaste mat till bra priser. Man blir aldrig besviken på varken maten eller servicen! Andra bilden är en typisk spansk rätt, Paella. Gillar man en blandning av skaldjur, kyckling och ris så tycker man helt klart om denna rätt!

DSCN0989.jpgShopping: Shoppingen i Spanien är grym enligt mig. Finns så himla mycket fint! Mitt favorit köpcenter är Zenia Boulevard. Det ligger strax utanför Torrevieja, går att ta sig dit super enkelt med taxi! Utbudet där är riktigt stort med en massa bra affärer så som Primark, Zara, Mango, Shana, Blanco, Bershka mm. Annars finns Habaneras som också är ett jättebra köpcenter i Torrevieja, värt att kolla in båda två tycker jag! Sen finns det olika marknader lite här och var i staden under vissa dagar som jag tycker man borde kolla in. Min favorit marknad hittar du i La Mata på onsdagar. Man kan göra grymma fynd där! 

DSCN1179.jpgUtelivet: Torrevieja är inte staden man åker till för en vecka fylld med fest med vännerna, men man kan självklart göra grymma utgångar här ändå. Mitt absolut bästa tips för en grym festkväll är att du går till 222 Garden Tropic som ligger precis vid början av stranden i Torrevieja. Jag älskar det stället! Otroligt fräscht, lagom stort, mycket goda drinkar och bra musik. Grym kombo helt klart! Där kan kvällarna inte bli annat än bra. 

DSCN1054.jpgStränder: I Torrevieja och i närheten så finns det ett flertal stränder! Jag och min familj är dock inga strandmänniskor om jag ska vara ärlig. På två veckor är vi på stranden högst 2 gånger haha.. Poolen är helt enkelt vår grej! Men när vi väl är på stranden så åker vi alltid till playa La Mata. Den längsta stranden jag någonsin sett! Vi köper alltid solstolar där vilket jag rekommenderar, hatar när man får sand överallt nämligen. Finns bra med restauranger runt omkring också, ifall man skulle bli sugen på en lunch!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats