Men mitt hjärta är ingen jävla leksak | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

Men mitt hjärta är ingen jävla leksak

Vissa dagar känner jag mig som den lyckligaste människan på jorden, medan jag andra dagar kan känna mig som världens minsta person. Men det är väl ändå på sätt och vis inte så konstigt det där. Att vara van med en person vars närvaro som var min största trygghet i över tre år, till att plötsligt bli nedtryckt utav den här tryggheten. Helt plöstligt förvandlas den trygga vrån till ens största fiende. Till att helt plötsligt aldrig vilja komma i närheten utav den personen som var det absolut bästa man visste. Just det här tycker jag är så läskigt med människor. Så läskigt att folk kan spela en sån stor roll och lyckas övervinna andras kärlek, trygghet och liv. 

Jag har lärt mig att acceptera att relationer kommer och går, vänner som pojkvänner. Det är jag klar med, det har jag fått känna på flera gånger och jag vet att man överlever en sån sak. Men det som smärtar mest är att aldrig, aldrig bli lämnad ifred. Att ständigt få en käftsmäll varje gång man öppnar telefonen och har fått ett nytt sms, en ny like på Instagram eller ett nytt meddelande på Facebook. Känslan av att ständigt vara förföljd är hemsk. Att inte veta vart han kan dyka upp.

För att bli av med dessa käftsmällar gång på gång så har jag sen den 10 november 2013 varit tvungen att blockera och ta bort han som var min största trygghet i livet från allt som har med social medier att göra. Det kanske låter lätt, som om att det bara är att blockera och skaka av sig det. På sätt och vis är det ändå precis det jag gör, skakar av mig det och går vidare. Men det som smärtar och det som jag än idag kan bli ledsen över är hur fruktansvärt elak en människa kan vara. Hur man kan trampa på någon som redan ligger. Hur man kan ta någons hjärta och kasta runt det i luften som om det vore en leksak. Men mitt hjärta är ingen jävla leksak som vem som helst får göra vad som helst med. Jag har också känslor.

Men en sak som jag har insett är att jag har blivit lurad utav han, inte utav kärleken. Så kärlek i allra högsta grad kommer aldrig få skrämma mig. För jag vet att det finns fantastiska människor där ute. Som vill andra väl och som behandlar folk dom älskar med värdighet och respekt. Jag vet det för att jag har sett det. Jag har sett underbara relationer där man är obeskrivligt kära i varandra. Jag vet att det finns en sån kärlek för alla. 

Min har bara inte riktigt kommit än. 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elita

    Väldigt fint skrivet. Ibland kan det vara skönt att få skriva av sig, rensa tankarna. Få det svart på vitt.
    Tack för att du delar med dig… <3

  2. Nellie

    Så bra skrivet Amanda! Uppskattar verkligen dessa texter då jag känner igen mig så mycket i de du skriver. Har faktiskt skrivit om de på min blogg. Kika gärna in! Kram 

Annons
stats