Att våga leva nu | Amanda Wingenfeldt

Amanda Wingenfeldt

Annons

Att våga leva nu

Pictures2

Framtiden är något jag tänker mycket på nu för tiden. Jag tror att det börjar bli mer påtaligt för en nu när stundenten börjar närma sig. Snart har man inte en skola att gå till fem dagar i veckan. En stor trygghet kommer att försvinna ur ens liv och det är nu man måste börja leva på riktigt. Vart ska man vända sig? Vad ska man göra? Vilka steg ska man ta? 

Det finns så otroligt mycket jag vill hinna med innan jag tar tag i det verkliga. Som många utav er redan vet så är min absolut största dröm att bli polis. Det är verkligen det enda för mig och det finns inget annat jag skulle vilja arbeta som resten utav mitt liv. Och självklart kommer jag satsa på denna stora dröm som jag har, men innan det vill jag göra så mycket mer.

Jag vill resa till olika platser på jorden. Jag vill upptäcka andra delar och se hur livet kan skilja sig åt. Jag vill gå längs New Yorks gator och shoppa allt jag ser. Jag vill bli hopplöst förälskad och aldrig vilja släppa taget. Jag vill dansa en varm sommarnatt i dom högsta klackarna jag någonsin skådat. Jag vill ligga på en solstol i värmen. Jag vill skratta så där okontrollerat så hela kroppen gör ont med mina vänner. Jag vill uppleva ny saker, jag vill leva helt enkelt.

Men varför ska alla drömmar alltid kännas så omöjliga? Varför ska man alltid få känslan av att det inte kommer fungera? Jag vill att det ska fungera. Jag vill kunna göra allt det där som känns så omöjligt innan jag förhoppningsvis blir det jag alltid drömt om att jobba som. 

Ibland önskar jag att man hade en tidsmaskin faktiskt. Så att man kunde få spola fram några år för att se. Se om alla drömmar slagit in, vilka som inte gått hela vägen och vart man står. Kanske hade man inte suttit med denna panik varje kväll när man tänker alldeles för mycket. En panik över att det känns som om att man aldrig kommer uppnå allt man vill. Framtiden mina vänner, varför ska det skådas som en sån ond sak? 

Men jag tror nog att vi alla bara måste lära oss en enkel sak: att våga leva nu! Var spontan, skratta med folk du älskar, shoppa den där lite för dyra tröjan som du alltid velat ha för vad gör det om tio år egentligen, njut av att du är frisk, ta en drink mitt i veckan bara för att du kan. Bara gör det som känns rätt, här och nu.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats